Faster Veras Café och Utegruppen

Centralt i Tärnsjö driver Faster Vera ett café med försäljning av diverse saker som presentartiklar, hundmat och annat smått och gott. Loppis och secondhand-försäljning finns i samma byggnad.

Utegruppen tar hand om skötseln av fastigheterna och fordonen men tar även externa uppdrag som mindre flyttar, flyttstädningar, gräsklippning, snöskottning mm.

I Faster Veras behandling är arbete ett viktigt behandlingsinslag. Arbetet skapar struktur på dagen och är en länk ut från Faster Veras behandlingshem, en viktig del i normaliseringsprocessen. Förmågor som t ex koncentrationsförmåga, organisationsförmåga, problemlösning, samarbetsförmåga, tränas och stärks i de aktiviteter som ingår i arbetet. Förmågor som är av stor vikt i en förändringsprocess.

Arbetsuppgifterna försöker vi anpassa efter var och ens förmågor så att de känns meningsfulla. Arbetet ger utrymme att stärka sociala färdigheter och uppleva känslan av delaktighet.

Målet är att ge en vardag som innebär rutiner, ramar, gränser och stabilitet i en ordnad och tillrättalagd miljö. Att skapa en tillitsfull relation i en strukturerad miljö är vad vi vill uppnå.

Följ gärna caféet på Facebook!

 

Verksamhetsansvarig

Carina Hermansson
tfn 0292- 51172
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Föreståndare

Kina Sedvall
tfn 0292- 51188
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.